Probeerde je al talloze keren af te vallen zonder langdurig succes en frustreert jou dat mateloos? Je bent zeker niet alleen!

Denk je bij de titel ‘Allemaal goed en wel maar hoe doe je dat dan!’? Wel, dan hoop ik dat je bij het lezen van mijn bericht terug hoop vindt en een stapje verder komt.

Wat als ik je zeg: Jij bent niet te dik! Stop ermee om dat nog een seconde langer te geloven! 🙂 Ik hoor je al pruttelen ‘Ik ben wel te dik.’. Goed, ik begrijp je.

Als je volgens de dokter misschien beter wat minder zou wegen, begrijp ik dat je dat denkt. Toch wil ik je uitnodigen om eens stil te staan bij jouw gedachten over jouw gewicht en jezelf.

Herken je jezelf in één of meerder onderstaande gedachten?

Ik ben te dik

Ik ben niet mooi

Of zelfs: Ik ben lelijk

Ik ben niet aantrekkelijk

Ik mag niet gezien worden

Ik moet mezelf verstoppen en onzichtbaar maken

Ik ben niet goed genoeg

Als ik niet afval zal er nooit iemand een relatie met me willen

Als ik zo dik ben, vind ik nooit een liefdevolle partner

 

 

Als je dat lijstje hier links leest, hoe voel je je dan?

Slecht

Ongelukkig

Machteloos

Wanhopig

Gedemotiveerd

Gefrustreerd

Koud

Leeg

Verdrietig

 

 

Zijn al deze bovenstaande gedachten mooi, zacht of mild te noemen? Als je deze dingen denkt en gelooft, praat je dan liefdevol tegen jezelf? Zie je jezelf dan graag?

Ik dacht het niet, toch? 😉

 

Wat als je al deze gedachten zou omdraaien?

Mijn denken is te dik

Mijn denken is niet mooi

Of zelfs: Mijn denken is lelijk

Mijn denken is niet aantrekkelijk

Mijn denken mag niet gezien worden

Mijn denken moet zichzelf verstoppen en onzichtbaar maken

Mijn denken is niet goed genoeg

Als mijn denken niet afvalt, zal er nooit iemand een relatie met me willen

Als mijn denken zo dik is, vind ik nooit een liefdevolle partner

Voelen deze gedachten niet eerder als?

Meer waar

Hoopvoller

Terug invloed hebben

Haalbaarder

Terug motivatie vinden

Rustiger

Warm

Rijker

Vriendelijker

 

Doordat iemand al die lelijke en harde gedachten over zijn/haar uiterlijk en zichzelf gelooft, komt die wellicht vast te zitten in een neerwaarste spiraal.

Een spiraal waar vooral een slecht gevoel, zich ongelukkig en gefrustreerd  voelen samen met wanhoop vaak centraal staan.

Dus wil je jezelf graag leren zien, onderzoek dan jouw geloofsovertuigingen over jezelf en jouw uiterlijk. En vindt de kracht terug in jezelf. Sta jezelf toe om terug liefdevol over jezelf te denken en te voelen hoe jouw zelfbeeld keert naar mooi en zelfzeker. Wanneer je jezelf graag ziet en waardeert en respecteert, dan lukt het je wel om het snoepen te laten en gezond te eten. Dan kost het je veel minder moeite en gaat afvallen eigenlijk automatisch. Je moet wel geduld hebben want dat afvallen gaat langzaam. Verwacht dan niet dat je elke week 1 of 2 kg afvalt want dan maak je jezelf wellicht al snel opnieuw wijs dat je een mislukkeling bent omdat het afvallen je niet lukt en te dik bent. En dat willen we dus net NIET. 🙂

Wil je graag hulp bij het leren jezelf graag zien, dan ben je meer dan welkom om een afspraak bij me te maken. Wil je ook graag tegelijkertijd advies over gezonde voeding en een gezond voedingspatroon, dan kan je terecht bij onze diëtiste Iris Vanden Bulcke.

Ik wens je toe jezelf graag te leren zien en je weer gelukkig in je eigen vel te voelen,

Ann Vergouwen