PSYCH-K®

Met het onderbewuste werken in Antwerpen.

Voor meer informatie en afspraken kan je terecht op 0498/22.03.62 of ann@buitengewoonjezelf.be.

BEVRIJD JE GEEST   ←   ♥   →   FREE YOUR MIND

Psych-K® is ontstaan in 1988-1989. Psychotherapeut Rob Williams ontwikkelde Psych-K® vanuit zijn eigen praktijk om zijn cliënten beter te kunnen helpen.

Psych-K® is een uniek veranderingsproces en een krachtige manier om jouw onderbewuste te herprogrammeren. Het is een gemakkelijke manier om stresserende gedachten en stressvolle emoties los te laten. Vaak zijn we ons niet bewust van bepaalde geloofsovertuigingen die we met ons meedragen. En zijn we ons niet bewust dat deze overtuigingen zelfbeperkend en zelfsaboterend zijn. De werkwijze van Psych-K® geeft ons de mogelijkheid om stress te kunnen sporen en transformeren. Door te werken met onbewuste geloofsovertuigingen ontstaat er de mogelijkheid om gedachten, emoties en gedrag te veranderen.

Waarom is Psych-K® zo een belangrijke meerwaarde?

Omdat ons functioneren voor maar liefst 95% gestuurd wordt door ons onderbewuste. 95%!

Psych-K biedt dus de mogelijkheid om rechtstreeks met het onderbewuste te werken.

Door middel van spiertesten kunnen we communiceren met het onderbewuste. Omdat we zo belemmerende gedachten en geloofsovertuigingen kunnen opsporen en transformeren.
Via diezelfde weg kan er via Psych-K ook gewerkt worden aan herstel tussen onze linker- en rechterhersenhelft. Omdat dit herstel zorgt voor meer communicatie tussen deze twee hersenhelften, heeft het dus invloed op ons dagdagelijks functioneren en kan je meer balans/evenwicht ervaren.
Luisteren naar ons lichaam is wat vele westerlingen verleerd hebben in onze zeer veeleisende en gejaagde cultuur. Aangezien elke cel in ons lichaam ook een geheugen heeft, zit ons lichaam dus vol met opgeslagen herinneringen. We zijn ons daar niet van bewust. En toch kunnen die herinneringen dus ook in ons nadeel werken zonder we dit weten of vermoeden.
 95% van onze hersenactiviteit zijn onbewuste processen (volautomatische processen zoals ademhalen bijvoorbeeld). Pure gesprekstherapie werkt dus enkel op de overige 5%. Het zou jammer zijn om die andere 95% links te laten liggen in een veranderings- en helingsproces.
Deze werkvorm kan zeer interessant zijn voor cliënten die al reeds vele jaren gesprekstherapie achter de rug hebben. En desondanks die therapie nu botsen op een gevoel dat ze ‘vast zitten’. Voor zij die na veel graven in het verleden en het vergroten van het zelfinzicht toch nog voelen hebben dat er iets anders nodig is. Eveneens is het interessant voor mensen die met steeds wederkerende thema’s worstelen. En voor mensen die eens een andere benadering zoeken dan een puur rationele benadering en vooral willen doen.

In deze video legt Rob Williams zelf Psych-K® uit.

De twee hersenhelften in balans brengen door middel van Psych-K®.