TRE® – Tension and Trauma Releasing Exercises

Wat kan je verwachten tijdens een TRE®-sessie?

Een sessie bestaat uit een voor- en nabespreking. Zo is er ook voldoende ruimte voor al jouw vragen en ervaringen. Tussendoor leer jij hoe je met TRE® op een veilige manier aan de slag kan. Een sessie duurt 1u tot 1,5u.

De TRE®-Provider leert jou de oefeningen aan waarmee het TRE®-proces op gang wordt gebracht.

Deze oefeningen leer je correct uitvoeren zodat je geen fysieke blessures oploopt.

Je leert te voelen wat er in jouw lichaam gebeurt tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

Leren of opnieuw leren aanvoelen waar jouw grenzen liggen tijdens deze oefeningen is van groot belang.

De TRE®-Provider biedt jou de nodige veilige en comfortabele setting waarin je dit alles kan leren.

Je wordt begeleid tijdens jouw eerste trilervaring en je gaat samen op zoek naar de juiste dosis. De kracht van TRE® zit namelijk vooral in de kleinheid van de bewegingen en in de juiste mate en begrenzing van het bewegen.

De TRE®-Provider geeft jouw waardevolle feedback om mee te nemen in jouw volgende TRE®-ervaringen.

Je leert TRE® samen toe te passen en te ervaren zodat jij het nadien zelfstandig kan inzetten in jouw voordeel in functie van jouw herstel. Na enkele sessies krijg je van de TRE®-Provider groen licht om het alleen thuis toe te passen. Je krijgt dan een informatiebrochure mee waarin de oefeningen staan uitgelegd.

Meer informatie?

Officiële website TRE® https://traumaprevention.com/

TRE® Belgium http://tre-belgium.com/nl

DR. DAVID BERCELI

In onderstaande video hoor je Dr. David Barceli vertellen over TRE®. Hij legt uit wat het is, hoe het werkt, zijn werkervaring met TRE® in vele oorlogsgebieden. Je ziet hem ook enkele mensen begeleiden doorheen het TRE®-proces waarbij hij uitleg geeft over wat je bij de verschillende deelnemers ziet gebeuren. Door deze video te bekijken, krijg je meer een idee over wat dit juist inhoudt en wat het kan doen.

De kracht van TRE® zit in kleine bewegingen, in zelfregulatie en dus niet overdrijven.

Hoe kleiner de bewegingen, hoe korter de trilsessies des te beter. Het lijkt iets heel simpel maar het is een zeer krachtige tool die je best niet onderschat. Daarom is het beter om deze methode te leren kennen en toepassen onder begeleiding zodat er iemand is om mee te kijken en te reguleren zodat het hele proces voor jou veilig blijft aanvoelen. TRE® is enkel nuttig als het jou kan helpen stressvolle gebeurtenissen lichamelijk te ontladen in een veilige setting. En dit stap voor stap. Als je meteen alles wil ontladen dan start vooral met je verstand met TRE®. De kans is groot dat het je dan niet zal brengen wat je zoekt omdat je heel waarschijnlijk dan over je eigen grenzen zal gaan. Wat net niet de bedoeling is.

De kracht ervan zit erin dat je weer leert voelen wat jouw lichaam je aangeeft en zodoende niet jouw verstand maar jouw gevoel, jouw wijze intuïtie dit proces laat sturen. Als je onder begeleiding met TRE ® start is de kans veel groter dat je werkelijke ontlading en heling kan bereiken. Omdat het gebeurt in een veilige context. Jouw begeleider zal na enkele sessies aangeven dat je het vanaf dan alleen mag gaan doen. Dr. David Berceli had wel als doel om mensen in hun eigen kracht te zetten door middel van deze zelfhulpmethode terug aan te leren. Iedereen heeft het in zich zitten en de mogelijk altijd bij zich waar ook ter wereld.