Eenzaamheid is, zelfs zonder deze corona-overheidsmaatregelen, voor veel mensen een moeilijk en pijnlijk gegeven. Mensen kunnen daar echt wel onder lijden. Een aantal mensen zullen nu nog meer dan anders in een soort van isolement terechtkomen en mogelijks (nog meer) geconfronteerd worden met de minder fijne kanten daarvan. Er voor elkaar zijn is dus nu nog meer dan anders ontzettend belangrijk! 🙂

Cijfers uit onderzoek (2018) laten zien dat ongeveer 1/3 van alle huishoudens gaat om alleenstaanden. https://statbel.fgov.be/nl/nieuws/een-derde-van-de-belgische-huishoudens-bestaat-uit-alleenstaanden Mensen die dus alleen wonen en thuis geen praatje kunnen maken met de andere huisgenoten.

#vlaanderenhelpt

Het gaat dus om een behoorlijk grote groep mensen die op deze manier sterk beïnvloed worden door de gevolgen van de maatregelen. Ik ga ervan uit dat het grootste deel van deze mensen dit zeker kunnen opvangen met hun eigen draagkracht en binnen hun eigen netwerk. Maar een ander deel zal volgens mij alle beetjes hulp/steun kunnen gebruiken om deze periode op een menselijke manier door te komen.

Daarom wil ik in deze corona-tijden graag mijn steentje bijdragen waar ik kan.

En hoe wil ik dat dan doen? Door het aanbieden van:

  • Een gesprekje via een videocall (whatsapp, messenger,…).

Enkel via een videocall omdat dit écht contact is. Een chatgesprek of sms-verkeer staat niet gelijk aan echt contact. En het is net het échte contact dat nu dreigt weg te vallen en dat ik wil opvangen. (Voor alle veiligheid om misverstanden te voorkomen: dit is geen therapeutisch gesprek van een uur. Wel een gewoon kort gesprekje van mens tot mens.)

  • Een wandeling(etje) in de natuur op Antwerpen Linkeroever.

Wandelen rond het Galgenweel of een toertje op de Middenvijver. (Dit enkel tijdens de uren waarop het licht is.) Ben je van Linkeroever zelf is dat dus makkelijk haalbaar. Kom je van verder en geraak je hier met de fiets of de auto is het ook haalbaar om in te plannen. Moet je hiervoor de bus of de tram op dan wil ik je dat afraden omdat de overheid vraagt om zo min mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken, enkel als het strikt noodzakelijk is.

(Niet in groep maar telkens per twee. En dit zolang de overheid toelaat dat we vrij buiten mogen gaan.)

VOOR WIE?

Ben je alleenstaand én

Moet je vanaf nu alle dagen thuis werken (of moest je in quarantaine – dan is enkel een videocall haalbaar) én

Gaan jouw sociale activiteiten door de maatregelen niet meer door én

Heb je weinig/geen vrienden en/of familie waarmee je in contact kan gaan.

Ik wil dus prioritair voorrang geven aan mensen die echt in een isolement terecht komen.

HOE AFSPREKEN?

Aangezien ikzelf nog wel steeds voltijds aan het werk ben, zal ik niet altijd meteen kunnen reageren of op gelijk wel moment beschikbaar zijn voor een gesprekje of wandeling. Mail (ann@buitengewoonjezelf.be) mij indien je interesse hebt. Zo kunnen we onderling afspreken wanneer we kunnen bellen of gaan wandelen. Bel mij niet zonder dat je je eerst via mail even bekend maakte want mijn werk maakt dat mijn gsm meestal stil staat waardoor ik zelden meteen kan opnemen.

Als we afspreken om te wandelen in de natuur, dan gelden de voorzorgsmaatregelen zoals de overheid ze al weken uitlegt. We geven geen hand, we blijven minstens op 1m afstand en je blijft thuis wanneer je ziek bent/één van de symptomen vertoont. Hier kan je alle richtlijnen nog eens nalezen: https://www.info-coronavirus.be/nl/ De overheid doet aanspraak op onze burgerzin en individuele verantwoordelijkheidszin om elkaar te helpen maar dit wel binnen de grenzen van de gezondheidsvoorschriften en deze strikt in acht te nemen.

TOT BINNENKORT! 🙂

Voor wie de ernst van de situatie en mogelijke gevolgen nog niet duidelijk is.