Hier vinden jullie heel wat interessante zelfhulpboeken.

Ze zijn zeker de moeite waard om te lezen! Perfectionisme, stress, uitstelgedrag, seksueel misbruik, relaties, verlatings- en bindingsangst, burn-out, hechting, trauma, rouw, onzekerheid & faalangst zijn allemaal veel beschreven thema’s. Dit is slechts het topje van de ijsberg wat zelfhulpboeken betreft. Worstel je met één van deze thema’s dan kan een eerste stap hierover lezen zijn. Op internet kan je tegenwoordig veel informatie vinden maar een boek biedt wellicht meer volledige inzichten. Als dit niet voldoende is of je graag extra hulp wil rond dit thema, kan het een goed idee zijn om er met iemand over in gesprek te gaan.

Om de zoveel tijd op gesprek gaan is super knap en moedig van jou. Maar vaak weinig in de totaliteit van jouw hele leven. Daarom is het interessant dat jij zelf ook aan de slag gaat naast de gesprekken met jouw therapeut. Naast de therapie is het zeker de moeite waard om ook zelf aan de slag te gaan om sneller vooruitgang te ervaren. Je wil je immers beter voelen, toch?

Zelfhulpboeken kunnen jou daar alvast heel wat mee vooruit helpen.

Stress

Wil je meer lezen over deze thema’s, klik dan op de titel door naar de literatuurtips.

Perfectionisme

Streef jij naar perfectie? Laat je niet los/geef je niet op totdat jij tevreden bent van het resultaat? Heb jij graag alles onder controle? Vinden anderen dat je soms overdrijft? Wil je graag dat anderen positief over jou denken? Hoop je steeds op lovende feedback over jouw prestaties?

Is dit herkenbaar voor jou? En merk je soms dat het jou precies meer kwaad doet dan deugd? Dan leg je jou focus misschien net ietsje te veel op perfectie? Vind je het moeilijk om wat los te laten? Dan kan je misschien gebaat zijn met wat hulp en coaching op dit vlak. Is het iets hardnekkig, merk je? Dan kan zelfs therapie aangewezen zijn om het roer te leren omgooien om terug meer rust, vreugde en tevredenheid in je leven te kunnen ervaren.

Wil je meer lezen over deze thema’s, klik dan op de titel door naar de literatuurtips.

Relaties

Ben je single en ben je dat beu? Zit je in een relatie maar twijfel je of deze jou echt gelukkig maakt? Lukt het maar niet om een partner te vinden waarmee je een relatie kan starten? Word je steeds afgewezen? Of ben jij diegene die geregeld afwijst? Zit je vast in een relatie die jou onderdrukt? Is je partner dominant, denigrerend of manipulerend? Wil je hier verandering in omdat je het alleen zijn en de eenzaamheid wil inruilen voor een voldoening gevende relatie. Of wil je jouw huidige relatie constructief zien verbeteren?

Dan kan het interessant zijn om samen met een therapeut eens te gaan kijken jouw relatie(s). Hoe gedraag jij je in een relatie of hoe ga je om met een mogelijke partner? Hoe was de relatie met jouw ouders? Hoe ben je gehecht? Wat zijn jouw noden, behoeften en verlangens?

Wil je meer lezen over deze thema’s, klik dan op de titel door naar de literatuurtips.