BORE OUT

Dit is zeker niet te verwarren met een burn-out. Op deze pagina licht ik je toe waarin het verschil zit met een burn-out. De oorzaak is in ieder geval verschillend. De symptomen komen slechts gedeeltelijk overeen. Dat vraagt dus ook om een andere soort van behandeling voor beiden.

Net zoals een burn-out komt dit niet uit de lucht vallen en meestal sleept het al een zeer lange tijd aan. Zoek dus zo snel mogelijk hulp want dit lijden is niet langer nodig!

WAT IS EEN BORE OUT?

Dit ontstaat wanneer je je verveelt op het werk. Dit omdat je ofwel letterlijk te weinig werk hebt ofwel omdat je te weinig uitdaging vindt in je job. Er wordt te weinig beroep gedaan op jouw talenten en capaciteiten. Je ervaart misschien te veel routine in je job.

Misschien doe je je werk wel graag en zit je op de juiste plek. Dan is er gewoon te weinig werk. Het is waarschijnlijker dat je niet in de juiste functie zit of binnen een verkeerde organisatie. De waarden van de organisatie verschillen te veel met je eigen waarden. In dat geval haal je te weinig energie uit je werk omdat je je talenten niet kan inzetten. Je wordt dus niet echt blij van je werk omdat jouw potentieel te weinig benut wordt. Het werk geeft je geen voldoening.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN?

Lusteloos gevoel

Je ervaart stress

Afstand nemen van je werk

Je slaap is verstoord

Net als je eetlust

Je voelt je moe en futloos

Een leeg gevoel op mentaal, emotioneel en fysiek vlak

Innerlijke frustratie

Spanning

Doen alsof je werkt

Schaamte omdat je met andere dingen bezig bent

Gevoel vast te zitten en er niet uit te geraken

Je verliest zelfvertrouwen en wordt onzeker

Twijfel over alles slaat toe

Je bent sneller geïrriteerd

Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, druk op de borst, spierpijn

Cynisch worden over het werk