BUITEN GEWOON JEZELF

MISSIE

=

JEZELF KUNNEN

&

DURVEN ZIJN

in alle

VRIJHEID

&

SPONTANITEIT

Waar geloof ik in?

Ik geloof dat de wereld nood heeft aan meer zelfbewuste mensen. Daardoor krijgen onze kleine kantjes, valkuilen en vaak onbewuste patronen veel minder kans om ons te sturen of te dirigeren in ons doen en laten. Als we ons te weinig bewust zijn van wat ons triggert, wat ons stoort, ons bang of boos maakt,… dan handelen we al te vaak op automatische piloot vanuit een soort overlevingsinstinct.

Dat overlevingsinstinct is iets fantastisch… wanneer we een auto op ons zien afrijden en kunnen wegspringen of wanneer we ons hand wegtrekken als we een hete kookpot aanraken bijvoorbeeld. Dat zijn onbewuste reacties die we maken in een milliseconde wanneer we geconfronteerd worden met een vorm van gevaar.

Het is iets minder fantastisch wanneer we bijna in alles en iedereen een gevaar zien. Bijvoorbeeld wanneer we met iemand spotten of gemeen worden wanneer we ons bekritiseerd voelen. Wanneer we niet meedoen aan een sociale activiteit omdat we ons onzeker voelen (terwijl je diep van binnen graag zou willen). Misschien wanneer we onze dromen niet waarmaken uit schrik om te falen (om afgewezen te worden door anderen daarvoor). Wanneer we de ander met de vinger wijzen om niet zelf naar binnen te kijken. Of wanneer we plots niet meer weten wat te zeggen en blokkeren als iemand leuk ons aanspreekt, …

Dan wordt dat overlevingsinstinct iets wat ons eerder in de weg zit dan dat het ons helpt. En dat is uiteraard grote zonde. We worden zo een beetje onze eigen vijand waardoor we vooral onszelf tekort doen. Maar al dan niet gewild doen we de mensen rondom ons ook pijn. Soms zelfs zeer veel pijn.

Waar wil ik aan bijdragen?

Door naar onszelf te durven en willen kijken kunnen we voorkomen dat we onszelf en anderen onnodige pijn doen vanuit blinde vlekken/automatismen. Zo hoeven relaties niet meteen te eindigen of hoef je niet vast te blijven in een destructieve relatie. Zo hoef je jezelf niet te verstoppen of tegen te houden. Zo kan je zelfvertrouwen vinden en tevredenheid in je leven. Dat is wat ieder van ons verdient. Ik geloof dat iedereen geboren wordt met het recht om zichzelf te mogen zijn en dat we in ons het potentieel hebben om dat voor elkaar te krijgen. Als therapeut wil ik mensen bijstaan in dit proces naar hun authentieke zelf.

zelfvertrouwen vrijheid

VOOR WIE?

Jongeren

&

Volwassenen

KENNISMAKING

Eerste gesprek = kennismaking

Elkaar leren kennen

Voel jij je op je gemak?

Voel je vertrouwen & veiligheid

=> There we go!

AFSPRAKEN

Telefonisch of per mail te maken

In de praktijk of online op afstand

Eens gemaakt, enkel bij overmacht te annuleren

Jij kiest de frequentie