OVER ANN VERGOUWEN

Ik tracht met ‘Over Ann Vergouwen’ een eerste indruk over mijzelf weer te geven maar uiteraard leer je me pas echt kennen tijdens een werkelijke ontmoeting.

Ik ben Ann Vergouwen. Geboren en getogen in het Antwerpse. Als ik had kunnen kiezen, dan was ik geboren in een veel meer natuurlijke en zonnige regio waar het tempo in de samenleving een pak lager ligt dan in onze westerse contreien.

OPLEIDINGEN

✔ Toegepaste Beeldende Kunsten – dé Kunsthumaniora Antwerpen

✔ Bachelor in het Sociaal Werk – Artesis Hogeschol Antwerpen

✔ Therapeut in de Interactionele Vormgeving – Educatieve Academie Berchem

Ik blijf mij permanent bijscholen en inlezen omtrent relevante thema’s. Niets staat stil. Alles en iedereen blijft in beweging. Zo ook de wetenschap binnen mijn vak.

WERKERVARING

✔ Teamverantwoordelijke Thuiszorg – Zorgbedrijf Antwerpen

✔ Medewerker Sociale Dienst Sociale Huisvesting

✔ Career Counselor – Skill BuilderS

✔ Bemiddelaar – VDAB

✔ Psychotherapeut in eigen praktijk sinds 2016

LEVENSERVARING

Uiteraard heb ik de nodige opleidingen gevolgd om dit werk samen met jou op een veilige en kwaliteitsvolle manier te doen. Naast voortdurende bijscholingen en permanente zelfstudie geloof ik ook heel sterk in de kracht van levenservaring. Het leven heeft mij zelf ook al heel wat uitdagingen toegeworpen. Ikzelf heb dus ook al nare dingen meegemaakt. Net dat maakt dat ik vooral als mens met jou praat, naar jou luister, jou feedback geef, jou uitdaag,… Want ik geloof dat ik jou het meest op je gemak kan stellen en vertrouwen kan geven wanneer ik als mens in mijn eigen authenticiteit sta.

BIJZONDERE INTERESSES

DE CONNECTIE TUSSEN LICHAAM & GEEST

Je hoorde vast al eens de uitdrukking ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Deze body-mind connectie fascineert mij ontzettend. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat we ons lichaam niet mogen vergeten doorheen een therapeutisch proces. Als de geest ons iets vertelt en we luisteren niet dan zal het lichaam ons dit ook beginnen vertellen totdat we wèl luisteren. Als het lichaam niet mee wil dan krijgt de geest er last van en als de geest het moeilijk heeft, vertaalt zich dat vroeg of laat in fysieke klachten. Dat maakt dat heling en herstel na een relatiebreuk, trauma, verlies, … soms wel eens behoorlijk complex kan blijken. En dan kan je hulp gebruiken. En dan wil ik er zijn om samen met jou op pad te gaan naar herstel en heling.

SCHEMATHERAPIE

Schematherapie vind ik een belangrijke meerwaarde omdat het jou als cliënt, en ook mijzelf, een stevige basis kan bieden om de therapie vanuit te laten vertrekken. Het geeft helderheid, overzicht en duidelijke werkpunten weer. Die inzichten zijn een sterke meerwaarde maar vaak onvoldoende om je weer volledig goed in je vel te voelen. Samen met jou ga ik op zoek naar wat er daarnaast voor jou nog nodig is.

HOUDT VAN

Verbondenheid: met mijzelf & met anderen, met muziek

Beweging: dans, wandelen,, zwemmen

Natuur: de schoonheid, de stilte, het helend effect

Muziek: liefst live om op te dansen

Rust: hoogsensitief voor drukte en geluid

Authenticiteit: echtheid, zuiverheid, eerlijkheid

Verdraagzaamheid & Mededogen

Humor: lichtheid

Ik tracht hiervan zoveel mogelijk mee te nemen in mijn therapeutisch werk.

Sinds mijn tienerjaren ontwikkelde ik een sterke interesse in Psychologie en dit heeft me dus duidelijk niet meer losgelaten. Omwille van een samenloop van omstandigheden in mijn eigen leven was het destijds als jongere niet mogelijk om een universitaire studie te beginnen. Tot op de dag van vandaag is mijn droom om uiteindelijk ook af te studeren als Klinisch Psycholoog.

Meer weten over Ann Vergouwen, stel me gerust jouw vragen.