Visualisaties

visualisatieoefening

Waarom?

Gebruik jouw creatieve brein om je voor te stellen hoe jouw wensen, doelen, verlangens werkelijkheid worden.

Laat al jouw hersenen samenwerken als 1 geheel om zo weerstanden en angsten niet langer een kans te geven.

Upcoming: mijn visualisatieoefeningen voor jou op Youtube

Neurologisch onderzoek wijst uit dat een visualisatieoefening het creatieve deel in ons brein activeert. Dat is het deel van de hersenen waardoor we ons alles kunnen verbeelden wat we maar willen alsof het echt was. De begeleidde oefening is de kracht van visualiseren omdat je verbeeldingsvermogen alle ruimte en vrijheid krijgt. Daarin zit dus een massa aan potentieel.

Onderzoekt toont namelijk aan dat de hersenen niet weten dat het tijdens de oefening ‘nog niet voor echt’ is. De meerwaarde van de oefening is dus dat je je hersenen het eerst laat ervaren, het zich laat ontwikkelen, alvorens je het wel voor echt in de praktijk omzet. Door deze soort oefeningen ontstaan er nieuwe verbindingen in de hersenen waardoor zij in hun geheel weer beter kunnen samenwerken.

Omdat we ondertussen dankzij diezelfde neuro-wetenschappen weten dat bijvoorbeeld traumatische ervaringen ervoor zorgen dat we onze vaardigheden niet meer ten volle kunnen ontwikkelen (omdat we in een soort van overlevingsmodus terechtkomen), kunnen deze visualisatieoefeningen helpen alle delen van de hersenen terug op 1 golflengte te krijgen zodat ze weer allemaal dezelfde prioriteiten nastreven.

Wil je meer weten over hoe de hersenen nu juist in elkaar zitten? Welke verschillende delen er in ons hoofd bestaan, wat hun functies juist zijn en hoe ze samenwerken? Kom dan af en toe eens terug kijken op deze pagina. Binnenkort zal ik hier meer uitleg over posten.