Wat kan je van mij als persoon  en als therapeut verwachten?

In de eerste plaats ben ik dus gewoon een mens. Een mens met heel wat levenservaring die ik gebruik om onbevooroordeeld naar jou te luisteren. Ik zal vragen stellen om zo goed mogelijk trachten te begrijpen hoe het voor jou is in jouw situatie met jouw moeilijkheden.

Zoals iedereen ben ook ik geboren met een aantal kernkwaliteiten. Nieuwsgierigheid en leergierigheid liggen zeker in mijn aard. Als mens en als therapeut ben ik nieuwsgierig naar het verhaal waarmee jij bij mij op gesprek komt. En leergierigheid zorgt ervoor dat ik gedreven blijf om jou en jouw verhaal te leren begrijpen. Ik ben analytisch. Dat klinkt nu niet meteen aantrekkelijk in de oren, hoor ik je alvast denken. Toch is dit belangrijk om een onderscheid te kunnen maken tussen wat belangrijk is en minder belangrijk is tussen de massa informatie die je me al dan niet bewust zal geven. Zo blijven we op het juiste spoor en dwalen we niet af maar blijven we bij de kern van jouw hulpvraag. Mijn mildheid en luisterend, empathisch oor zorgen ervoor dat ik jou een veilige plek kan bieden waarin je met begrip tegemoet getreden zal worden. Een plek waar je jezelf verder kan leren kennen en dus tot inzichten en verder zelfrealisatie kan komen.

Wanneer je bij mij in therapie komt gaan we dus enerzijds praten om elkaar te leren kennen en te begrijpen en anderzijds kunnen we ook allerlei oefeningen doen. Van lichaamswerk tot creatieve werkvormen en van boeken lezen (als optioneel huiswerk) tot verdiepende verkenning van gevoelens en gedachten.

Wat is mijn doel?

Tijdens het therapeutisch proces ben ik er onvoorwaardelijk voor jou. Ik wil je helpen jouw inzichten te vergroten en je meer zelfbewust te laten worden. Vooral dan van jouw manier van denken en van jouw doen en laten. Op welke manier reageer jij op bepaalde situaties of bepaalde personen? En dient jou dat of eigenlijk niet? Ik wil je helpen terug meer in jouw kracht te komen. Emotionele verwerking is vaak een belangrijk onderdeel alvorens verder te kunnen. Toch tracht ik vaak zo snel mogelijk naast de emotionele verwerking ook tot gedragsverandering aan te moedigen.

Op welke emotionele worsteling je ook lijkt te botsen, welke emotionele knoop je ook probeert te ontwarren, samen gaan we op zoek naar de sleutels die jij nodig hebt om rust, vrede, geluk te vinden in & met jezelf en in jouw leefomgeving.

Hoe lang duurt de therapie?

Hoe lang duurt het om je beter te voelen? Voordat je merkt dat therapie werkt?

Helaas is dit geen exacte wetenschap en kan ik je daar geen tijdslijn voor voorspellen. Alles hangt ervan af welke mogelijkheden jij in jezelf vindt om aan de slag te gaan met jouw moeilijkheden in dit therapeutisch proces.

Hoe lang worstel je al met deze moeilijkheden? Zijn die er altijd of soms? Heb je vroeger al hulp gezocht of is dit de eerste keer? Sta je er alleen voor of heb je een partner, familie of vrienden die jou steunen? Zijn enkele belangrijke vragen die mee bepalend zijn voor het succes en de duur van de therapie.

Ik rijk aan en jij bent diegene die aan het stuur zit. Ik rijd met je mee en doe soms suggesties om eens wat bij te sturen op bepaalde momenten.

Klinkt dit voor jou als passend bij jezelf?

Surf dan gerust verder naar de contactpagina om een afspraak bij me te maken.

Tot binnenkort!

Warme groet,

Ann Vergouwen